Novetats‎ > ‎

COM SONA L'ESO 2013 a COCENTAINA

01/10/2012 7:34 publicada per com sona l'eso com sona l'eso
El projecte COM SONA L'ESO 2013 ja està en marxa. Per damunt de la remor de fons de la reforma educativa que ens volen imposar, els ensenyaments artístics, entre altres accions hem de creure en la vàlua de la nostra feina i ara més que mai continuar treballant per fer més clarivident l'error que suposa el seu menyspreu als nous currículums.

Així, tenim el gran plaer de presentar la Trobada COM SONA L'ESO 2013 al poble de Cocentaina, a la comarca valenciana del Comtatentre el dimecres 8 fins al dissabte 11 de maig de 2013.

Vos expliquem un poc la proposta que vos fem. Per al concert del divendres, hem pensat en dues parts diferenciades. En la primera part, vos proposem fer un ballet. El tema central d'aquest ballet està centrat en la natura i els nostres espais naturals (muntanyes, serralades,...) com a espai de vida i equilibri, agafant la serra de Mariola (enguany la Trobada la farem sota la seua mirada) com a protagonista, i com amb el foc tot es torna gris,i la vida desapareix sota la cendra... Per interpretar aquest ballet comptem com sempre amb el cor gran, que te un paper molt participatiu cantant i fent coreografies des del seu lloc, la banda de músics i un ballet format per alumnes dels nostres instituts que participen en la Trobada.
Per conformar el grup de ballet seria interessant que detecteu l'alumnat que estudia dansa (especialment clàssic i contemporani) i els animareu a presentar-se a les proves que hi farem. No es requereix tècnica clàssica però si expressivitat, saber relaxar el cos, consciència i control de l'energia, fluidessa en els moviments.
En breu vos donarem més informació sobre aquestes proves de selecció i el que han de preparar.

Així que per a la primera part tenim aquest ballet, i per a la segona part tornem al format de fer una actuació amb un grup/artiste convidat: enguany el convidat serà Pep Gimeno "Botifarra", i amb ell ens aproparem a les nostres músiques tradicionals... però, amb Botifarra, l'actuació que vos proposem va un poc més enllà: l'espectacle serà una fusió de les nostres músiques tradicionals amb les sonoritats i ritmes de la música balcànica, a l'estil de la "Fanfare Ciocarlia", "Besh O Drom" o "Emir Kusturika & no smoking orchestra"...

L'altra actuació conjunta que fem tots els anys, que alguns anys l'hem fet dijous per la vesprada o per la nit, l'estem perfilant. Anem a treballar en una proposta molt interessant que ens va fer el grup de percussió Amores per a realitzar-la conjuntament amb els nostres alumnes, i que es duria a terme als carrers i places de Cocentaina. Ja vos direm més cosetes un poc més avant.

Bé, la veritat és que en un correu és un poc difícil explicar els detalls, motivacions i raonaments del que anem a fer, per això volem convocar la 1a reunió de coordinació per al professorat que estiga interessat en participar per al dissabte 20 d'octubre, pel matí. Ja vos concretaríem l'hora i el lloc, però reserveu-se'l, ja que és important que hi assistiu per fer-se una bona idea del treball a realitzar i com el durem a terme.

Així, a partir d'avui mateix queda obert el termini per inscriure al vostre institut per participar en la Trobada. En principi, tancarem aquest termini el dia 10 de novembre de 2012. Aquest cap de setmana ho penjarem al web. Si voleu participar i sou un centre nou envieu-nos un correu amb el nom de l'institut, població, el nom del profe responsable i un telefon de contacte. Si ja heu participat altres anys, envieu-nos un correu amb el nom de l'institut i ja anirà be, de moment! Si sabeu d'algun company/companya que vullga participar amb el seu centre, li dieu que es pose en contacte amb nosaltres i li farem arribar tota la informació que necessite....

Altra coseta, com que enguany no tenim proves de veu, segurament tornarem a realitzar la 3a edició de COM CANTA L'ESO: ja donarem més informació un poc més endavant, així com la 6a edició de  l'OFFESTIVAL.
Comments